فرمول غذايي براي ابتلا به سرطان

به خبرنامه جامع تخصصي سينماي جهان خوش آمديد.

فرمول غذايي براي ابتلا به سرطان

۱۸ بازديد

مطالعات متعدد نشان داده است كه برخي از غذاها با احتمال بيشتري ابتلا به انواع خاصي از سرطان در ارتباط هستند. به گزارش سرگرمي براي همه ، عصر ايران: وي به نقل از Health Line نوشت: “سرطان يك بيماري پيچيده است.” انواع مختلفي از سرطان و همچنين علل احتمالي زيادي وجود دارد. اگرچه ما هنوز …

فرمول غذايي براي ابتلا به سرطان https://fun4all.ir/فرمول-غذايي-براي-ابتلا-به-سرطان/ سرگرمي براي همه Mon, 29 Mar 2021 22:18:39 0000 عمومي https://fun4all.ir/فرمول-غذايي-براي-ابتلا-به-سرطان/ مطالعات متعدد نشان داده است كه برخي از غذاها با احتمال بيشتري ابتلا به انواع خاصي از سرطان در ارتباط هستند. به گزارش سرگرمي براي همه ، عصر ايران: وي به نقل از Health Line نوشت: “سرطان يك بيماري پيچيده است.” انواع مختلفي از سرطان و همچنين علل احتمالي زيادي وجود دارد. اگرچه ما هنوز …

مطالعات متعدد نشان داده است كه برخي از غذاها با احتمال بيشتري ابتلا به انواع خاصي از سرطان در ارتباط هستند.

به گزارش سرگرمي براي همه ، عصر ايران: وي به نقل از Health Line نوشت: “سرطان يك بيماري پيچيده است.” انواع مختلفي از سرطان و همچنين علل احتمالي زيادي وجود دارد. اگرچه ما هنوز از همه پاسخ ها نمي دانيم ، اما روشن است كه عوامل مختلفي در پيشرفت سرطان نقش دارند.

تركيب ژنتيكي و سابقه خانوادگي همه در پيشرفت سرطان نقش دارند ، اما عوامل خارجي كه مي توانند برخي از آنها را كنترل كنند ، مانند سبك زندگي ، تأثير بيشتري دارند. مطالعات نشان مي دهد كه 80-90٪ از بدخيمي ها به دليل عوامل خارجي است.

رژيم غذايي يكي از مهمترين عوامل سبك زندگي است كه بايد در نظر گرفته شود. مطالعات متعدد نشان داده است كه برخي از غذاها با خطر بالاتر ابتلا به انواع خاصي از سرطان در ارتباط هستند.

در اينجا برخي از غذاها و نوشيدني ها آورده شده است كه مي توانند خطر ابتلا به سرطان را افزايش دهند.

غذاهايي كه مي توانند خطر سرطان را افزايش دهند

برخي از غذاها ممكن است خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را كه با انواع خاصي از سرطان در ارتباط است افزايش دهند. برخي از غذاها همچنين حاوي مواد سرطان زا هستند كه مواد مضر هستند و مي توانند باعث سرطان شوند.

لازم به ذكر است كه اثرات سرطان زا هميشه باعث سرطان نمي شود. اين امر به ژنتيك و همچنين ميزان سرطان زايي بستگي دارد.

گوشت فرآوري شده

گوشت فرآوري شده هر نوع گوشتي است كه با سيگار كشيدن ، نمك زدن ، خيساندن يا كنسرو حفظ شود. بيشتر گوشت هاي فرآوري شده گوشت قرمز است ، از جمله موارد زير:

هات داگ

سلامي

سوسيس

گوشت گاو نمك

گوشت گاو خشك

روش هايي كه براي تهيه گوشت فرآوري شده استفاده مي شود مي تواند باعث سرطان زايي شود. به عنوان مثال ، طبق مقاله منتشر شده در سال 2018 ، استفاده از نيترات مي تواند منجر به توليد مواد سرطان زا به نام تركيبات N-nitroso شود. گوشت همچنين مي تواند باعث ايجاد مواد سرطان زا به نام هيدروكربن هاي معطر چند حلقه اي (PAH) شود.

يك مطالعه در سال 2019 نشان داد كه گوشت فرآوري شده يك عامل اصلي خطر براي سرطان روده است. مطالعه ديگري از همان سال نشان داد كه گوشت فرآوري شده با سرطان معده ارتباط دارد.

در يك مطالعه در سال 2018 ، محققان دريافتند كه مصرف زياد گوشت فرآوري شده با خطر بالاتر سرطان پستان در ارتباط است.

غذاي سرخ شده

وقتي غذاهاي نشاسته اي در دماي بالا پخته مي شوند ، تركيبي به نام آكريل آميد تشكيل مي شود. اين مي تواند هنگام سرخ كردن ، پخت و پز ، كباب كردن يا آزمايش انجام شود.

غذاهاي نشاسته اي سرخ شده به ويژه از نظر اكريل آميد غني هستند ، از جمله محصولات سيب زميني سرخ شده مانند چيپس و سيب زميني سرخ شده.

طبق يك مطالعه در سال 2018 ، مطالعات در حضور افراد حيواني نشان داده است كه آكريل آميد سرطان زاست. آژانس بين المللي تحقيقات سرطان (IARC) آكريل آميد را به عنوان يك ماده سرطانزا بالقوه براي انسان شناسايي كرده است.

طبق سال 2020 در تحقيقات ، آكريل آميد به ريه ها آسيب مي رساند ، باعث آپوپتوز يا مرگ سلول مي شود. مصرف زياد غذاهاي سرخ شده خطر ديابت نوع 2 را نيز افزايش مي دهد: چاقي. اين شرايط مي تواند باعث افزايش التهاب استرس اكسيداتيو شود ، كه به نوبه خود خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي دهد.

غذاي بيش از حد پخته شده

غذاهاي بيش از حد پخته شده به خصوص گوشت مي تواند سرطان زا باشد. طبق مطالعه سال 2020 ، پختن گوشت با حرارت زياد باعث توليد مواد سرطان زاي هيدروكربن هاي معطر چند حلقه اي (آمين هاي هتروسيكلك) (HCA) مي شود. اين مواد با تغيير DNA سلولهاي انساني مي توانند خطر سرطان را افزايش دهند.

مواد غذايي به احتمال زياد بيش از حد پخته يا در آتش مستقيم پخته مي شوند. اين شامل روشهاي پخت و پز مانند موارد زير است:

گريل

باريبيوكودرن

در ماهيتابه را سرخ كنيد

FDA خاطرنشان كرده است كه پرخوري غذاهاي نشاسته اي مانند سيب زميني باعث افزايش توليد آكريل آميد مي شود. براي كاهش خطر ابتلا به مواد سرطان زا در اثر پخت و پز با حرارت زياد ، روش هاي پخت و پز سالم تري مانند موارد زير را امتحان كنيد:

پخت و پز:

از زودپز استفاده كنيد

در دماي پايين آن را بپزيد يا سرخ كنيد

سرعت خود را كم كنيد

لبنيات

برخي شواهد نشان مي دهد كه محصولات لبني ممكن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزايش دهند. محصولات لبني شامل موارد زير است:

لئو

پنير

ماست

طبق مطالعه اي در سال 2014 ، مصرف لبنيات ميزان فاكتور رشد -1 (IGF-1) شبه انسولين را افزايش مي دهد. اين با خطر بالاتر سرطان پروستات همراه است. فاكتور رشد شبه انسولين -1 مي تواند باعث گسترش يا توليد سلولهاي سرطاني پروستات شود.

قندها و كربوهيدرات ها

غذاهاي شيرين و كربوهيدرات هاي تصفيه شده مي توانند به طور غير مستقيم خطر ابتلا به سرطان را افزايش دهند. برخي از نمونه هاي اين غذا شامل موارد زير است:

نوشيدني هاي شيرين با شكر

غذاي پخته شده

ماكاروني سفيد

نان سفيد

برنج سفيد

صبحانه غلات شيرين

مصرف زياد غذاهاي شيرين مي تواند خطر ابتلا به ديابت نوع 2 و چاقي را افزايش دهد. طبق سال 2020 طبق اين مطالعه ، هر دو شرايط مي توانند باعث افزايش التهاب و استرس اكسيداتيو شوند. اين مي تواند خطر برخي سرطان ها را افزايش دهد.

طبق مطالعه سال 2019 ، ديابت نوع 2 خطر ابتلا به سرطان تخمدان ، پستان و آندومتر را افزايش مي دهد.

مصرف بيش از حد كربوهيدرات هاي تصفيه شده همچنين مي تواند منجر به افزايش سطح قند خون شود ، كه طبق يك مطالعه 2017 ، مي تواند يك عامل خطر براي سرطان روده باشد.

براي محدود كردن تأثير كربوهيدرات هاي تصفيه شده ، سعي كنيد آنها را با گزينه هاي سالم مانند موارد زير جايگزين كنيد:

نان آرد كامل نان سبوس دار ناني كه با آرد سبوس نگرفته پخته باشند

ماكاروني غلات

برنج قهوه اي

جو دوسر

الكل

هنگام نوشيدن الكل ، كبد الكل را به استالدئيد ، ماده سرطان زا تجزيه مي كند.

طبق يك مطالعه در سال 2017 ، استالدئيد باعث آسيب كليه و استرس اكسيداتيو مي شود. اين سيستم ايمني را مختل مي كند و هدف قرار دادن سلولهاي سرطاني پيش سرطاني براي بدن دشوار است.

طبق مطالعه اي در سال 2015 ، الكل ميزان استروژن را در زنان افزايش مي دهد. اين با افزايش خطر ابتلا به سرطان پستان گيرنده استروژن مثبت همراه است.

آيا برخي از غذاها مي توانند خطر ابتلا به سرطان را كاهش دهند؟

طبق تحقيقات علمي ، برخي از غذاها حاوي تركيبات مفيدي هستند كه مي توانند خطر ابتلا به سرطان را كاهش دهند. اين موارد شامل موارد زير است:

ميوه ها و سبزيجات

طبق يك مطالعه در سال 2017 ، ميوه ها و سبزيجات سرشار از آنتي اكسيدان هستند. اين تركيبات مي توانند به محافظت از سلول ها در برابر آسيب هاي ناشي از استرس اكسيداتيو در آسيب DNA منجر شوند.

سنگ مغز

مطالعه اي در سال 2015 نشان داد كه گردو مي تواند به كاهش التهاب و خطر سرطان كمك كند.

لوبيا

اين غذاها سرشار از فيبر هستند. طبق مطالعه سال 2015 ، فيبر ممكن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را كاهش دهد.

غلات كامل

يك مطالعه در سال 2020 نشان داد كه غلات كامل با خطر كمتري سرطان در ارتباط هستند. غلات كامل مانند برنج و برنج سرشار از فيبر و آنتي اكسيدان هستند.

ماهي

ماهي حاوي اسيدهاي چرب امگا 3 است و طبق مطالعه اي در سال 2014 ، اين چربي هاي سالم با كاهش التهاب مي توانند خطر برخي سرطان ها را كاهش دهند.

انتهاي پيام:

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.